Българска царица изпраща япончета в България
Българска царица изпраща япончета в България / Личен архив


При огромен интерес преминава посещението на казанлъшката Царица Роза 2011 Симона Петкова в Япония. Тя е   там на официално посещение, по покана на посолството на Япония в България.
Визитата е заключителната част от мандата на тази казанлъшка царица и включва посещение на най- големите японски градове и десетки срещи с японските приятели на България.

След едноседмичен престой във Фукуяма- град, с който Казанлък има споразумение за сътрудничество и приятелство и участие в тамошния Празник на розата, на 1-ви юни Симона Петкомв участва и в Празника на розата в Нагано.
С това си участие Симона ще стане първата Царица Роза от Казанлък, която участва в празника на розата и в този японски град.
Утре 25-ти май казанлъшкото момиче  е звездата на приема на българското посолство в Токио, даден по повод Деня на славянската писменост и просвета от посланика ни там д-р Любомир Тодоров.

Като особена емоционален и вълнуващ момент от японската си визита, казанлъшката царица Роза 2011 Симона Петкова определя срещата си с група японски деца, живеещи в пострадалите през март 2011 година от опустошително земетресение райони .
На 25-ти май лично тя и посланик Тодоров  ще ги изпратят  за България, където децата ще почиват до средата на юни.


Много бих искала те да заобичат родината ми, да открият в нея всичко красиво, за което им разказвах. Възхитена съм от гостоприемството и свободолюбивия дух и позитивизма на японците, които искрено ни обичат, заяви казанлъшката Царица Роза 2011 Симона Петкова.


Заради ангажиментите си в Япония, Симона не успя да участва в основните прояви на Фестивала на розата в Казанлък тази година.
От далечната Страна на изгряващото слънце Симона се обърна със специално послание към гостите и гражданите на Розовата долина.