БСП: Общинари, връщайте хонорарите
БСП: Общинари, връщайте хонорарите / DarikNews.bg

Бяла книга на социалистите от Стара Загора съдържа критичен анализ на 5-годишното управление на ГЕРБ. Документът описва „белите петна" в ръководството на града през мандата на проф. Светлин Танчев и първата година на Живко Тодоров.

Според председателя на общинското ръководство на БСП Илия Златев спечелените европроекти от сегашната общинска администрация са „нож с две остриета, защото едно е да печелиш, друго е да финансираш". По думите му, трите провалени проекта са за ремонта на кв. „Железник", рехабилитациата на пътя Калояновец-Ловец, за Електронната община. В същото време обаче, бивши и настоящи общински служители са получили своите хонорари, твърдят от ОбС на БСП.

Социалистите са заканиха, че заради безобразните компромиси за сметка на качеството при изпълнението на проекта за „Железник", ще алармират наши и европейски институции, които упражняват контрол върху усвояването на европейските средства. „Към общината е заведен иск за 1 млн. 400 хил. лева от ДЗЗД „Железник" за признаване на строително-монтажните работи. Въпросът е кой ще плаща? Над 2 млн. 300 хил. лева е изплатила общината за пътя Калояновец-Ловец на фирмата-изпълнител, а парите все още не са възстановени в общинския бюджет заради груби нарушения при изпълнението по вина на администрацията. Електронната община не работи, но парите са разплатени. Очаква се глоба за общината от 800 хил. лева отново заради некадърно изпълнение, но по наша информация са изплатени хонорари за близо 16 хил. лева.
Призоваваме всички общински служители-и предишни и сегашни-върнете парите", коментира Златев.

Управлението на града ни по време на мандата на проф. Светлин Танчев е абсолютен провал, са записали червените от Стара Загора в Бялата книга. Те изразяват по-скоро скептично отношение към ръководената от Живко Тодоров администрация и признават, че все още е твърдо рано да поставят по-категорична оценка за работата на екипа му.

Бялата книга ще бъде от полза за общинската организация на БСП и участието на социалистите в предстоящите избори, убедени са от ръководството на местната структура.