Решението е на Апелативен съд Пловдив
Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение и остави в ареста старозагорец, обвинен в убийство. Отхвърлена беше жалбата му за „домашен арест“ като неоснователна.
 
Срещу Владимир Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24 март в Стара Загора малко след 17:00 часа в офис на собствената си фирма за бързи кредити, е убил с пистолет свой служител. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Постоянен арест за бизнесмена, задържан за убийството в Стара Загора

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства не е разколебано обоснованото предположение, че мъжът е съпричастен към престъплението, в което е обвинен-предумишлено убийство, което се наказва  с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
 
Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него-отпратил служителката си  и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил  охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото пострадалият извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия.

Разказ на близките на задържания и тези на убития мъж в офис в Стара Загора (ВИДЕО)

Апелативните магистрати приемат,че има опасност при по-лека мярка за неотклонение мъжът да се укрие или да извърши престъпление.
         
Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.
 
Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съда, където бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.


 
Апелативен съд Пловдив