Бизнесменът стрелец обвинен в опит за убийство
Бизнесменът стрелец обвинен в опит за убийство / netinfo

Окръжна прокуратура – Стара Загора повдигна срещу 61-годишния бизнесмен Митко Ковачев обвинение за опит за умишлено убийство, научи Дарик радио. Както вече ви съобщихме, на акционерно събрание на фирмата, на която Ковачев е изпълнителен директор, бизнесменът стреля по двама от съдружниците си.

Обвинението срещу 61-годишния бизнесмен Митко Ковачев е по член 116, алинея 1 във връзка с член 18 от Наказателния кодекс. От прокуратурата е изготвено искане до Окръжния съд за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” на бизнесмена. Извършени са всички неотложни действия по разследването, днес продължават разпитите на свидетели на инцидента. Предстои събиране на доказателства по случая.

В момента Ковачев е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

Както вече е известно,на общо събрание на дружество “Телекомстрой”, чийто изпълнителен диектор е Ковачев, той простреля със законен пистолет и рани двама от акционерите – Николай Атанасов (на 63 г.) и Борис Курдов (на 62 г.) Според предварителния дневен ред на събранието е трябвало да бъде избран нов шеф на дружеството и имало настроения, новият шеф да не е Ковачев, което го провокирало да извади оръжието.

Единият от куршумите е засегнал Атанасов в областта на десния крак, а другият пострадал - в областта на лицето, няма опасност за живота на двамата потърпевши.

Фирмата "Телекомстрой" се занимава със съобщително строителство, а изпълнителният и директор Митко Ковачев е бил преди години и директор на управителния съвет на казанлъшкия военен завод "Арсенал".