Безплатно „Тънък лед” и дискусия за психичното здраве
Безплатно „Тънък лед” и дискусия за психичното здраве / Различният поглед

В кино „Различният комсомол" ще бъде прожектиран документалния филм „Тънък лед" на режисьора Алеко Желязков. Безплатната прожекция е представена от Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед в партньорство със Сдружение Клуб „Отворено Общество" по проект Младежка Кино-Зона, финансиран от програма Младежта в действие.

До момента образователните филми и дискусии по проекта, реализирани в партньорство с различни институции и организации, са били посетени от над 300 младежи и граждани на Стара Загора. Филмът ще се прожектира на 26 март от 17 часа, от 20 часа ще бъде представена и селекция късометражни филми под надслов „Доброволчеството по света и у нас".

Филмът „Тънък лед" разказва историите на четирима души с психични проблеми и има за цел, да покаже тяхната среда, живот и мечти, и да предложи начини за интеграцията им в обществото. Според специалисти, над 40% от хората в България и Европа имат психични проблеми.

След прожектирането на филма студентите от специалност "Социални дейности" към ТРУ - гр. Стара Загора, ще представят резултатите от проведена анкета на тема „Психично здраве", след което ще има време за отворена дискусия.

На срещата ще присъстват представители на Община Стара Загора, студенти от специалностите "Социални дейности" и „Социална педагогика" към ТРУ, гр. Стара Загора, психолози и специалисти в Социалната сфера, работодатели, журналисти, екипа и потребителите на социалната услуга ДЦ „Св.Св. Козма и Дамян" и др.