/ netinfo
Местят табелите, но се променя и ограничението за скоростта-50 км/ч
От утре пътуващите до Тракийския университет и село Богомилово няма да използват винетен стикер. Винетка няма да се заплаща и до новия гробищен парк, който предстои да бъде пуснат в експлоатация до края на тази година, съобщи кметът Живко Тодоров.

Омбудсманът с нова препоръка около проблемите с електроните винетки

В ход е подготовката на допълнително споразумение между АПИ и община Стара Загора, чрез което казусът ще бъде решен. В него ще бъде записано, че поддръжката на засегнатите участъци ще се поеме от община Стара Загора.

„Стара Загора се развива в посока запад и е неудачно е да измъчваме жителите да заплащат винетна такса за Републикански път, който обслужва града. Поради тази причина заедно с кмета решихме да изместим табелите начало и край на населеното място на западния вход на Стара Загора - до Т-образното кръстовище, непосредствено преди село Богомилово.

Ще има ли друг доставчик на е-услуги за тол системата?

Там ще бъде началото на Стара Загора, но от утре влиза в сила и ограничението на скоростта от 50 км/ч.”, обясни директорът на Областно Пътно управление Илия Златев.

Няма изискване, както и до сега, за винетка за жителите на кв. „Зора”, каквито въпроси възникнаха в социалната мрежа. Табелата начало и край на населеното място е на около 250 метра след разсадника, така че всички коли, които се движат за квартала, за Голеш, за магазин Метро, пътуват без винетка. Това е Републикански път, който преминава през населеното място Стара Загора, обясни Илия Златев.

Винетна такса се дължи за околовръстния път от Казанлък в посока пътен възел „Зора”.