Берое още чака парите от ЦСКА за Венци Христов
Берое още чака парите от ЦСКА за Венци Христов / beroe.bg

Ръководството на Берое все още чака ЦСКА да плати трансферната сума за нападателя Венци Христов. Това призна пред клубния сайт председателят на съвета на директорите на Берое Илко Русев след първата контрола на тима от подготвителния период.

„Имаме договорка с ЦСКА, според която когато се плати трансферната сума тогава ще стане факт и самата сделка. На този етап всичко е в ръцете на ЦСКА. Суми няма да коментирам. Те покриват разтрогващата клауза за футболиста. Това е неговото желание и може да се каже, че ние друг избор нямахме в тази ситуация. До момента няма плащане от страна на ЦСКА, но има срок това да стане, който ако изтече няма да се осъществи трансфера", обясни Илко Русев. Той обаче не пожела да уточни кога изтича поставеният срок.

По информация на gong.bg сумата, която столичния клуб трябва да плати за национала е 300 000 евро. Днес ЦСКА замина за Турция за втората част от зимната си подготовка, Венци Христов обаче остана извън групата от 25 футболисти. Нападателят продължава да тренира с Берое, които са на лагер на Старозагорските минерални бани, но не взе участие във вчерашния двубой с Ботев (Гълъбово).

Извън състава на Петър Хубчев останаха и другите двама играчи, които очакват трансфер - Давид Каядо и Пламен Крумов.

„Има няколко оферти за Каядо, но най-настоятелни са от „Таврия" (Украйна). Чакаме развитие. Надявам се най-късно в началото на другата седмица да сме наясно за него. Пламен Крумов твърдо няма да остане в „Берое". Това е неговото категорично решение, независимо от условията които му предлагаме. Има някакви разговори, но не мога да кажа, че е нещо сериозно", обясни Илко Русев.

Крумов и Каядо обаче се оплакват и от различни травми. „Пламен Крумов е контузен. Каядо има оплакване в ахилеса", обясни наставникът на Берое Петър Хубчев.

Той остана доволен от показаното от тима в двубоя с Ботев (Гълъбово). „Зелено-белите" спечелиха с 3:1.

„Очаквахме да бъдем малко изморени, но това е нормално в този период на подготовката. Като цяло, като ангажимент мисля, че се получи. А ние всъщност точно това искаме от нашите футболисти, колкото се може повече ангажимент да влагат във всяка една среща", коментира Хубчев пред клубния сайт.