Баскетболният Берое започна подготовка
Баскетболният Берое започна подготовка / Dariknews.bg
Баскетболният Берое започна подготовка
81412
Баскетболният Берое започна подготовка
  • Баскетболният Берое започна подготовка

Със седем нови попълнения и чисто нови екипи започна подготовка за новия сезон баскетболният тим на Берое. В началото тренировките на отбора, които и тази година ще бъде воден от Любомир Минчев, ще се състоят на стадион "Берое", тъй като в общинската спортна зала "Стара Загора" продължават ремонтните дейности.

На първото занимание присъстваха подписалите вече договор с тима американци Остин Барнс и Аштън Мур, както и сръбския център Александър Тодорович. Участие в него взеха и Деян Карамфилов от Левски и Станислав Ваклинов от Спартак Плевен, които също са сред новите попълнения на тима.

През новия сезон отново с екипа на беройци ще видим капитанът Мартин Раднев, Тихомир Желев, Тенчо Тенчев и Велислав Гълъбов. Подготовка с тима започнаха и още двама баскетболисти - Николай Николов от Русе и американецът Еврик Гари.

"За разлика от миналата година още от първата тренировка започваме с пълен състав и отбор. През миналия сезон това бе една от причините да ни липсва постоянство. Все още не сме готови с пълната програма за подготовка, предстои в следващите дни да уточним съперниците за контролните срещи. Ще направим и традиционния турнир за наградата "Стара Загора" през октомври.

Все още е много рано да се коментират очаквания за новия сезон. От началото на седмицата и другите отбори, които ще участват в първенството започнаха подготовка, но шампионатът е дълъг и нещата могат да се променят в хода му. Аз единственото, което искам е да сме живи и здрави", коментира пред Дарик треньорът на тима Любомир Минчев.

Какво още заяви наставникът на баскетболистите за подготовката, селекцията и предстоящите изяви в Балканската лига чуйте в прикачения звуков файл.