Анна Петкова остава на поста директор на Областна дирекция Земеделие
Анна Петкова остава на поста директор на Областна дирекция Земеделие / netinfo

Директорът на Областна дирекция „Земеделие" в Стара Загора Анна Петкова остава на поста си.  

Новите директори на 28-те областни дирекции „Земеделие" са получили заповедите си за назначение на среща с тримата заместник-министри на земеделското ведомство, съобщиха от пресцентъра на министерството.

С решение на кабинета областните дирекции „Земеделие" ще бъдат самостоятелни юридически лица на бюджетна издръжка със седалище областните центрове. Те ще бъдат второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към министъра на земеделието и храните. С промяната областните дирекции вече няма да са част от структурата на главна дирекция „Земеделие" към МЗХ, а ще се ръководят и представляват от директор, който е орган на изпълнителната власт по смисъла на Закона за администрацията.

Трудовите и служебните правоотношения на служителите от сегашните областни дирекции „Земеделие" и общинските служби по земеделие в структурата на Главна дирекция „Земеделие" на МЗХ също ще преминат към областните дирекции „Земеделие".

Движимите вещи, ползвани от досегашните областни дирекции и общински служби, ще се предоставят на областните дирекции „Земеделие" по съответния ред, предвиден от Закона за държавната собственост. Същевременно ще бъдат направени съответните стъпки за подробна инвентаризация и финансова ревизия на досегашните структурни звена.