Акцията по асфалтиране в Казанлък пропуска важни дупки
Акцията по асфалтиране в Казанлък пропуска важни дупки / Деляна Бобева

Въпреки прясно положения асфалт и все още градящия се тротоар по улица "Петьо Ганин" в Казанлък, само на пет метра от асфалтираната отсечка продължава да зее ограмна дупка. Пътуващите в посока север и правещи десен завой водачи на автомобили продължават по същия начин да потъват в нея и да се чудят защо след като допреди няколко дни машините за асфалтиране бяха само на метри от тази дупка и подмениха асфалтовата настилка по протежение на цялата улица, зеещият трап остана неасфалтиран.
Отсечката на която се намира дупката не е на предвидената за алфалтиране улица, но е в непосредствена близост до нея и с няколко лопати асфалт тя би изчезнала, чуди се живеещ наблизо гражданин.
Зеещата ограмна дупка, която е почти наполовината на пътното платно не е единствена в посока север, от улица "Петьо Ганин" , която стои близо година, след поредна В и К авария.


Подобна съдба застигна и друга дупка- до бл. 15 в кв. Изток", която също зее от близо година. Трапът там дотолкова се е разраснал, че вече на практика няма асфалтово покритие по протежението на ширината на целия път.
За да го заобиколят водачите на автомобили се налага буквално да се качат на мястото за пешеходци, лишено от нужния тротоар.
Допълнителна "екстра" застига същите тези пешеходци, когото се засекат в района на огромния трап заедно с автомобил. Тогава и съотвеноот МПС, и пешеходецът потъват в облаци прах.


Общинската администрация в Казанлък нееднократно е сигнализирана за тези дупки.
Едно от обясненията бе, че се налага да се слегне пръстта над местата с В и К аварии, а другото, че се изчаква обществена поръчка за съответно изпълнение.
Докато чакат, живеещите около уличните трапове и тези, които ежедневно им се налага да митавата оттам, се надяват да не ги забравят. И този път: на фона на асфалтовата еуфория, обхванала други градски части.