АБВ с двама общински съветника в местния парламент
АБВ с двама общински съветника в местния парламент / DarikNews.bg

175 са постъпилите декларации за членство в АБВ в Старозагорска област. От тях 115 са в Стара Загора, коментира д-р Евгений Желев, който е в състава на Изпълнителния съвет на партията.
До 20 дни ще се проведе общинска конференция, на която ще бъде избрано ръководство. В региона предстои да започне формирането на общинските и областните партийни структури. В основата им ще са клубовете – по местоживеене и по интереси, младежките и женските формации.

Към момента АБВ вече има двама общински съветника в местния парламент - Илия Златев и Теодора Колева, но до следващата общинска сесия групата може да се увеличи.

„Не коментираме БСП. В момента, с тях се движим в две успоредни прави. В бъдеще те могат и да се пресекат, но не с това ръководство и с този председател на социалистите, при друго отношение и при промяна на определени политики. В България има дефицит на политици и лидери", допълни д-р Евгений Желев.

На предстоящите парламентарни избори АБВ ще участва в същата коалиция от няколко социалдемократически партии, в която се яви и на Евроизборите. За разговори партията на Първанов е отворена към всички политически формации, без ДПС и „Атака". „Смятаме, че ДПС трябва да си почине известно време от управлението на страната. На България й е нужна максимално широка управляваща коалиция, която да излъчи стабилно правителство с възможно най-широка подкрепа", каза д-р Желев. Той определи банковата криза като „напълно измислена". Сред останалите проблеми на държавата посочи агонията на здравеопазването, където не достигат 1 милиард лева - 500 милиона дефицит в НЗОК и 500 млн. задължения на болниците.