златни сватби
златни сватби / община Казанлък
50 години съвместен живот отпразнуваха със „Златна сватба“ в Казанлък 86 брачни двойки, врекли се във вечна вярност през 1969 година. „Вече 3 години виждам толкова много хора, които идват да споделят общия ни ритуал за Златни сватби. Хора, които са прекарали своя съвместен живот в радости, в трудности, но са показали на всички по-млади, че щастието се крепи на уважението, на любовта, но преди всичко на разбирането“, сподели домакинът на вечерта Галина Стоянова.

златни сватби
община Казанлък


В качеството си на длъжностно лице по гражданско състояние кметът на Казанлък венча за заветно „Да!“ преданите съпруги и съпрузи, преполовили житейския си път заедно, за да могат да препотвърдят своята клетва. Галина Стоянова първа поздрави „най-новите и млади семейства в Казанлък“.

златни сватби
община Казанлък


Инициативата се провежда за трети пореден път при стриктно спазване на сватбените ритуали, които с огромно вълнение си припомниха Златните съпруги и съпрузи – Златна наздравица с чаша пенливо вино и целувка с „Горчиво!“, разчупване на обредната погача, да се знае кой води в следващите 50, Удостоверения за Златна сватба, връчени лично от Кмета на града, Сватбена торта, първи Златен брачен танц и общото Сватбено хоро.

златни сватби
община Казанлък


В Златния сватбен празник още романтика внесоха Танцов Ансамбъл „Арсенал“ с ръководител Христо Стоянов и танцови двойки от Клуб по спортни танци „Роза“, с ръководители Ваня и Петър Радеви, Рени Петрова от школа „Орфей“ при Народно читалище „Възродена искра – 2000“, с вокален педагог Мариана Мъгева.

златни сватби
община Казанлък


Община Казанлък направи съпричастни близките на 86 Златни младоженци с предаване на живо на официалната церемония. Неповторимите емоции на 172 Златни сърца на Казанлък достигнаха до стотици техни деца, внуци, близки и приятели чрез видео канала YouTube и профила на Общината във Фейсбук, всички, обединени от уникалното за града ни събитие.

златни сватби
община Казанлък