7 януари - бум на изневерите
7 януари - бум на изневерите / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
7 януари - бум на изневерите
60195
7 януари - бум на изневерите
  • 7 януари - бум на изневерите

Според британско проучване повечето хора изневеряват на партньора или партньорката си в зимните месеци като начин да освежат дългите тъмни нощи. Старозагорци обаче не приемат тази теза или поне тези, които бяха анкетирани. Според младежите няма специално определено време за изневери. А що се отнася до въпроса, кои „кръшкат" по-често - мъжете или жените, няма единен отговор. Според някои от анкетираните, в момента живеем в изключително материален свят и жените, като по-слаби, изневеряват повече. Причината е, че те търсят икономически стабилен мъж.

Броят на търсещите извънбрачни приключения щял нарасне главоломно именно днес - на 7 януари. До края на месеца се очаква над 750 хиляди британци да се присъединят към списъка на изневеряващите.

А каква е логиката на проучването? Коледа и Нова година са периодът, в който двойките споделят дълъг период със семействата си. Понякога това води до ситуация, в която и двамата се дразнят от присъствието на другия, а скритите проблеми се изострят. По традиция първите за годината работни дни са като връщане към свободата. Сезонното емоционално разстройство също провокира повече дами и господа да се впускат в извънбрачни връзки по това време на годината.

Какво мислят старозагорци за тази статистика? Чуйте в звуковия файл.