/ IStock
51 нови положителни проби за коронавирус в Старозагорска област през изминалото денонощие, отчитат от Единния информационен център. Данните нареждат региона на четвърто място по брой заразени след София град-306, Пловдив-107,Сливен-58.

Сред новозаразените е ученик в 11 клас в Профилираната природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък. Той е в добро състояние и е на домашно лечение. Паралелката е поставена под карантина. В гимназията се извършва крайна дезинфекция.
 
Тенденцията за нарастване на заразените от COVID 19, както и от други респираторни заболявания, се дължи на настъпилия есенно-зимен сезон и увеличените контакти между хората в затворени помещения. На лице е и повишаване на броя на изследванията с PCR тестове в лицензираните медико-диагностини лаборатории.

РЗИ – Стара Загора призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.

1072-ма души в Старозагорско са с коронавирус от началото на епидемията през месец март до сега. В страната техният брой достигна 28 505, а активните случаи са 10 672.

През изминалото денонощие са регистрирани 998 нови положителни проби за коронавирус при направени 7442 PCR теста. Процентът на заразените спрямо бройката на тестовете остава висок – средно над 13 от 100 проби са положителни.

1450 се лекуват в болници, като 76 пациенти са в интензивни отделения. Излекуваните за последните 24 часа са 197 души (общо 16 875). Починалите пациенти с коронавирус през последното денонощие са 14.