/ DarikNews.bg, архив
Първият национален конкурс за млади джаз изпълнители ще се проведе на 12 и 13 април на музикалната сцена на РБ "Захарий Княжески". Той е посветен на Световния ден на джаза, който се отбелязва на 30 април и на 45-годишнината от създаването на Музикалното училище в Стара Загора.

Трима детски писатели гостуват на „Четяща Стара Загора”

44 са участниците
от София, Пловдив, Плевен, Бургас, Варна и Стара Загора, които ще се състезават помежду си. Разпределени са в три възрастови групи: до 13 години; от 14 до 18 години; от 19 до 29 години, в две категории – индивидуални изпълнители и джаз формации.  Конкурсните програми и концертите са със свободен вход.

джаз конкурс
община Стара Загора

Жури на конкурса са изявените джаз музиканти: Ангел Заберски – пиано, преподавател в Нов български университет, Михаил Йосифов – тромпет, преподавател в Националната музикална академия в София, Александър Леков – бас китара, преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив, Кристиян Желев – барабани и Надя Тончева – вокал, преподавател в НУМСИ „Христина Морфова” – Стара Загора.

Конкурсът се организира с подкрепата на Община Стара Загора в рамките на Културния календар за 2019 година и е под патронажа на Министерството на културата .