/ ThinkStock/Getty Images
Музикално училище „Христина Морфова” организира благотворителен концерт. Целта е закупуването на нов роял, тъй като инструментът, на който в момента се провеждат всекидневни уроци, концерти и редовни изпити, не подлежи на ремонт.

Новият роял ще помогне на стотици ученици в тяхното музикално развитие. За да помогне на младите таланти, музикалното училище организира благотворителен концерт „Вечер на младите таланти" - шедьовър от класическа и поп музика, който ще се проведе на 12-ти април - петък, от 19:30 часа в Държавна Опера-Стара Загора.

Изявени ученици от училище „Христина Морфова” ще изпълнят известни произведения от Шопен, Лист, Григ и други. Включени са и хитове от репертоара на Андреа Бочели, Селин Дион, Лаура Паузини и знаменитото Либертанго на Пиацола.

Специални гости ще бъдат Роберта Баньоло, известна от големите сцени в Милано, Рим и Париж, както и от предаването „Швейцария търси талант”, и Давиде Галаси, завършил престижната консерватория „Джузепе Верди” в Милано и концертирал в Рим, Париж, Лондон, Ню Йорк и Токио.

Организатори са Швейцарско-българска културна асоциация и Младежка банка към Обществен дарителски фонд - Стара Загора, съвместно с НУМСИ „Христина Морфова” и Държавна опера Стара Загора.