300 са местата за зрителите на музикалния фестивал Августа Траяна
300 са местата за зрителите на музикалния фестивал Августа Траяна / Държавна опера Стара Загора

300 са местата на Античния форум в Стара Загора, които се подготвят за представленията на първия Летен музикален фестивал „Августа Траяна". Обособени са 4 сектора. На аудиториума /каменните седалки / в секторите В и Г има 3 реда с общо 160 места.

Секторите А и Б са от двете страни на сцената в подножието на аудиториума - столовете тук са общо 120 . Над трите реда на аудиториума също ще се поставят столове. Входът за представленията ще бъде от античната улица. На входа и непосредствено преди представленията ще може да купите билети - от 20,00 ч. касата отваря врати на място. В работно време билети могат да се купят в сградата на Операта - Билетен център от 9,00 до 19,00 ч.

Фирма „Булагро Груп" АД финансира новите възглавници, върху които ще бъде публиката на аудиториума. Благодарим и за подкрепата на Граждански клуб „Липа"-Стара Загора.

300 са местата за зрителите на музикалния фестивал "Августа Траяна"
netinfo

Гръб на сцената ще е атрактивен винил с размери 12 на 8 метра по проект на сценографа Борис Стойнов и със съдействието в подготовката на специалисти от Регионален исторически музей-Стара Загора. Самата сцена е 80 кв.м и е предоставена от Община Стара Загора. Оркестърът ще бъде на дървен подиум пред сцената.

Спектакълът „Дидона и Еней" от Хендел ще се представи на 2 юли /сряда/ от 21,00 ч. на Античния форум.

Останалите спектакли в програмата спазват своя ред, при лошо време ще има промяна в датите.