В Кишинев и Тараклия ще има изборни секции в Молдова за изборите на 4 април
В Кишинев и Тараклия ще има изборни секции в Молдова за изборите на 4 април / iStock/Getty Images
144 167 имат право на глас в община Стара Загора.  2 872 са заявили желание да дадат своя вот по настоящ адрес.

В изборния ден пълнолетие навършват четирима старозагорци, двама са столетниците.

Избирателните секции на територията на общината са 214, като в града са 149, а в селата-54. 507 са СИК-овете в цялата Старозагорска област. От тях 5 ще бъдат в ковид отделенията в община Стара Загора и 13 – в областта. Подвижни секции за хора с увреждания има 8 за цялата област. В затвора ще бъдат отворени две секции.

365 са машините в изборните секции в Старозагорско, в които има над 300 избиратели.

Осигурени са дезинфектанти, маски, ръкавици и са взети всички противоепидемични мерки, разписани в заповедта на здравното министерство.

Паспортните служби в цялата страна ще бъдат отворени днес, за да може българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени или унищожени или с изтекъл срок на валидност, да  получат удостоверения, с които да имат възможност да упражнят правото си на глас. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно само за изборния ден.

палатки
DarikNews.bg


Военни палатки пред сградата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ очакват 1 500 души, определени от секционните комисии в областта, за да предадат изборните книжа и бюлетините.

Изборният ден започва в 7.00 и приключва в 20.00 часа, ако има желаещи да гласуват може да бъде удължен до 21 часа.