клиника
клиника / iStock/Getty Images
Пет са ковид секциите в община Стара Загора за изборите в неделя. С подвижна кутия ще гласуват в УМБАЛ-Стара Загора, където в трите отделения и в бившия Тубдиспансер има над 160 лежащо болни. Подобна секция ще има и в Затвора, където има трима болни и над 30 карантинирани. 

В двете частни болници няма да има ковид секции, тъй като пациентите са в изключително тежко състояние.

В цялата Старозагорска област ковид секциите са 13, три от тях са в Раднево- в болницата, подвижна за карантинирани и една в Психиатиричната болница. В общините Опан, Братя Даскалови и Мъглиж няма заявено желание за подвижни урни.

В община Стара Загора едва около 80 са карантинираните граждани, които са подали заявления за гласуване с подвижна ковид урна. 

В 27 МИР своя вот в неделя, избирателите ще упражнят в 507 секционни избирателни комисии, с над 4 хиляди членове. За тях са осигурени дезинфектанти и предпазни средства, маски ще има и за избирателите, които са забравили своите.

Съставът на секционните комисии е запълнен, надяваме се и към деня на изборите това да бъде така. Резервните имена ще ни подадат партиите до края на утрешния ден, коментира председателят на РИК Теодора Крумова.

365 са машините, с които ще се гласува на 4 април в Старозагорско. Те ще бъдат разположени в секциите с над 300 избиратели.

Изборните книжа ще се приемат в РБ „Захарий Княжески“. Очакваме около 1 500 души, създали сме организация, за да няма струпване на хора, ще има няколко палатки в района, където ще се изчаква, ще бъдат разположени кафе и вендинг машини, обясни председателят на РИК Теодора Крумова.