/ БГНЕС
Заради авария в Борова гора е променено движението на трамвай № 10 и автобус № 58, става известно от съобщение на сайта на Центъра за градска мобилност.

От 04:30 часа на 28 ноември до отстраняване на аварията се въвежда следната временна организация на движение:

Трамвайна линия № 10 ще се движи по скъсен маршрут от гара Захарна фабрика до площад „Журналист“. Разкрива се временна автобусна линия № 10ТМ с маршрут от трамвайното ухо на метростанция „Витоша“ до метростанция „Стадион Васил Левски“ както следва: начална спирка „Метростанция Витоша“ за трамвайна линия № 10, надясно по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Джеймс Баучер“, ул. „Йосиф Петров“, наляво по ул. „Митрополит Кирил Видински“, наляво по бул. „Драган Цанков“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, обратен завой на ул. „Ген. Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и наляво по бул. „Драган Цанков“ по маршрута до крайна спирка „Метростанция Витоша“ за трамвайна линия № 10.

Автобусите ще спират на трамвайните спирки по бул. „Черни връх“ и бул. „Джеймс Баучер“. Създава се временна двупосочна спирка на „Ул. Митрополит Кирил Видински“ на кръстовището на ул. „Митрополит Кирил Видински“ и ул. „Борова гора“. Автобусите ще спират и на спирката на ул. „Граф Игнатиев“ за автобусни линии № 72, 76, 204, 304 и 604 на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока бул. „Цариградско шосе“ при метростанция „Стадион Васил Левски“ – крайна и начална.

Автобусна линия № 58 ще изпълнява само курсове в 06:17 часа от автостанция Княжево и в 06:50 часа от гара Владая до автостанция Княжево.
Йоана Димитрова/БТА