Започва миенето на улици в центъра на София
Започва миенето на улици в центъра на София / снимка: БГНЕС, архив

От днес започва миенето на улици в центъра на София, съобщават от Столичната община. Екипи на консорциумите „Титан” и „Щрабаг Умвелтсървиз” ще мият улици по карета на територията на Столична община в районите „Красно село”, „Триадица – център”, „Възраждане”, „Оборище” и „Средец” до 26 август.

По време на дейността от 7.30 ч. до 16.30 ч. се забранява движението, престоят и паркирането на улиците, попадащи в съответните зони. За същия времеви период ще бъдат закривани участъците от „Синя /Зелена зони” и „Служебен абонамент”, а гражданите ще бъдат уведомявани предварително. Преди измиване на каретата, Центърът за градска мобилност ще направи преглед на всички свои съоръжения и ще отстрани повредите.

В този интервал от време собствениците и водачи на превозни средства следва доброволно да преместят автомобилите си, с цел качествено извършване на дейността. Непреместените от собствениците автомобили ще бъдат принудително преместени като за новото им местоположение информация се получава от съответното полицейско управление.

По време на лятното миене ще бъде осигурен авариен екип на „Софийска вода”, който да работи при възникване на проблеми с оттичане на отпадните води в дъждоприемните шахти.