/ ПСС
В момента на терен работят над 20 планински спасители, които продължават да обхождат района
 Трети ден издирват изгубена жена в Рила, съобщиха от пресцентъра на ПСС.

Планински спасители намериха деца, изгубили се в Лозенска планина

На 10 ноември в 20:52 часа в Централния денонощен пост (ЦДП) на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК е получен сигнал, че жена на 64 г. е в неизвестност от няколко часа. Тя е предприела сама преход в Мальовишкия дял на Рила, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт.

Планински спасители издирват загубили се в Пирин туристи

В 21:30 часа екип на ПСС-Боровец се насочва по маршрута, който жената е обявила при тръгването си от хижа „Мальовица, но без резултат. Те продължават издирването на следващия ден, като към тях се присъединяват още 5 планински спасители от Самоков, както и двама доброволци. Те започват обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета.

Планински спасители издирват жена в гората край Драгоман

Отново няма резултат в издирването на жената, която, по данни от нейните близки, е с тъмни дрехи, сливащи се с каменистия терен. Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район.

С бързата намеса на МВР и МО такъв е осигурен, заедно с планински спасители, готови да излетят във всеки един момент. Но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.

Спасиха туристи, заклещени с балон край село Устина

Издирването продължава, като към спасителите от Самоков се присъединиха и доброволци от София и Пловдив с две спасителни кучета. Военният хеликоптер отново е в готовност да излети, но засега това е невъзможно поради силния вятър и лошата видимост. В момента на терен работят над 20 планински спасители, които продължават да обхождат района.

ПСС при БЧК умолява журналистите да не звънят на телефоните в ЦДП, тъй като това затруднява комуникацията със спасителите на терен. При получаване на нова информация, тя ще бъде публикувана на интернет страницата на ПСС.