/ БГНЕС
Като "изключително нужно" столичният кмет Васил Терзиев определи предложението за увеличение на заплатите в администрацията. Пред журналисти той изтъкна, че възнагражденията на кмета, заместник-кметовете, районните кметове и общинските съветници не са коригирани от над 10 години.

Вдигат заплатите на кмета и общински съветници в София


Един заместник-кмет или районен кмет взима по-малко отколкото е средната заплата за града, каза пред журналисти Терзиев. Според мен това е абсолютно неадекватно и, ако искаме работеща администрация, е нужно да променим нивата на заплащане, коментира още той, след като се включи в кампания по  засаждане на дърво в парка „Заимов“.

Заплатите в общини около София като Костинброд и Елин Пелин са по 5000 - 6000 лв., каза още Терзиев и добави, че той получава около 3000 лв.

Дали е 3000 или 8000 лв. аз ще продължа да дарявам цялата заплата без едното левче, което е символично. Нямам личен интерес заплатите да са по-високи, заяви също столичният градоначалник. И подчерта, че целта е цялостна реформа в общината. Не може да ти плащат недостойно и да искаш интересът за милиарди лева за София да бъде защитен, отбеляза Терзиев. 

Кметът Васил Терзиев се включи в кампания по засаждане на дърво в централната алея на парка „Заимов“. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня 
Борислава Бабиновска/БТА