Софийското село Лесново на бунт заради непоносима миризма на животинска тор. Местните хора негодуват срещу собственик на кравеферма и настояват спешно да премести животните. 

Живеещите в казанлъшкия блок „Кармен” почистиха боклука (ВИДЕО)

“Собствениците на кравите казват, че те се намират извън града, което не е вярно.
Животните буквално могат да влязат в къщите ни, ако няма електропастир. Миризмата е непоносима и тази ферма трябва да бъде махната от тук.

Събрали сме подписи и силно се надяваме кметът да ни съдейства. Не сме длъжни да миришем животинската тор”, коментират жители на селото. Според други, тази тор е предпоставка за развитието на зарази и инфекции в населеното място. 

„Няма как да преместим фермата, защото такава възможност няма. Всичко е изградено по закон и притежава всички нужни документи. Преди години отново протестираха по този начин, но нищо лошо не се е случило.

Ще изчистят ли боклука живеещите в казанлъшкия блок „Кармен”? (ВИДЕО)

Животните се гледат законно, изследвани са и имат всички ваксини.
Това може да бъде лесно проверено в БАБХ”, казват собствениците на фермата. „БАБХ все още не е сезирана, защото жалбата пристигна в понеделник.

Преди да бъде задействана процедурата трябва да се направи доклад по сигнала”, коментира Николай Савов, зам.-кмет по екологията на Елин Пелин.