СМГ протест
СМГ протест / БГНЕС
Родители, ученици и учители от Софийската математическа гимназия се събраха пред Регионалното управление на образованието в София,  за да защитят директора на училището Антони Стоянов.  До това се стигна след като преди близо 2 месеца той уволни преподавателката Петя Тодорова, а други родители, учители и ученици от СМГ поискаха неговата оставка.

СМГ протест
БГНЕС

"Оставете ни директора", "Вън бюрократите от РИО и МОН" и "Искаме Стоянов" са само част от плакатите в подкрепа на директора. Според събралото се множество, Антони Стоянов се справя отлично със задълженията си като директор, направил е много както за издигането на престижа на училището, така и за обновяването на материалната база.

Директорът на СМГ изтласквал инспектори от училището, откриха нарушения в работата му

Хората изтъкнаха, че в голяма степен на него се дължат медалите, които учениците печелят от състезания. Родители коментираха защо чак сега се събират в подкрепа на директора с мотива, че той не е искал публична подкрепа, защото е смятал, че ще се справи сам.

СМГ протест
БГНЕС

Представители на инспектората слязоха при протестиращите и поканиха трима от тях за разговор. Сред тях беше Александър Караиванов, баща на ученици в гимназията. "Запознаха ни как стоят нещата с проверките, чисто процедурно. Надяваме се, че те се опитват да спазят закона, в което се опитаха да ни убедят. Склонни сме да повярваме, като разчитаме на справедливо и доброжелателно отношение. Разбира се, маловажни фактори не са от значение, затова се надяваме да бъде оценена работата на директора Стоянов", коментира бащата.