Реконструкцията на бул. Черни връх се извършва в срок
Реконструкцията на бул. Черни връх се извършва в срок / БГНЕС, архив

Реконструкцията и разширението на бул. "Черни връх" се извършват в срок. До края на септември трябва да бъде пуснато движението в участъка между бул. "Тодор Каблешков" и ул. "Джон Атанасов". Това съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта.

Летните ремонти оскъпяват пътуването на столичани

От началото на октомври ще могат да се движат автомобили в този участък, макар че още няма да е поставен износващият слой асфалт. На 25 август предстои да започне работата по втория етап от проекта в участъка до ул. "Флора Кънева", която ще продължи до края на годината, информира кметът.

Тя каза, че работата по бул. "Витоша" е приключила, движението е пуснато, още се изчисляват санкциите за фирмата-изпълнител. Кметът е "върнал" обекта заради забележки по подходите за майки с колички, по тротоарите, както и заради няколко капаци на шахти, които не са били добре нивелирани.

Бетонираха дърветата на бул. "Владимир Вазов" (СНИМКИ)

Продължава и ремонтът на ул. "Козлодуй", който ще приключи през ноември, както и на ул. "Богатица", чиито първи етап ще е готов през септември, а целият ремонт - до края на годината. В напреднал етап е реконструкцията на бул. "Владимир Вазов" и бул. "Ботевградско шосе", която се очаква да приключи в началото на новата учебна година. Фандъкова отбеляза, че не бързината, а качеството е най-важното.