Бетонираха дърветата на бул. Владимир Вазов (СНИМКИ)
Бетонираха дърветата на бул. Владимир Вазов (СНИМКИ) / netinfo

Ремонтът на столичния булевард "Владимир Вазов" се извършва некачествено, алармираха от гражданската организация "Спаси София". Един от най-мащабните проекти на Столична община за това лято струва близо 13,5 млн. лева, а изпълнението му е възмутително, посочват още от групата.

От "Спаси София" разпространиха снимки в социалните мрежи, от които се вижда как дърветата по булеварда са бетонирани, други пък направо са отрязани.

Малко след като се разрази дискусия във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова излезе с изявление, също в социалната мрежа:

"Допуснатото асфалтиране на тротоари по бул. "Владимир Вазов" около пънове на дървета, без да са фрезовани, е изключително безотговорно и недопустимо като отношение към работата. Изпратила съм проверка на място, която да установи кой е отговорен и как е била организирана координацията на дейностите в обхвата на ремонта. В задълженията на избраната надзорна фирма е да следи всекидневно работата на изпълнителите, така че да се гарантира качеството. Допусналият тази мърлява и безхаберна работа ще бъде санкциониран", посочва в коментара си столичният кмет.