Пуснат нови 70 автобуса в столицата
Пуснат нови 70 автобуса в столицата / БГНЕС, архив

След седмица предстои да бъдат пуснати в движение нови 70 автобуса по линиите на градския транспорт в столицата.

Столична община дава 141 млн. лева за концесия на 18 автобусни линии

Всички те са климатизирани и оборудвани със съоръжения за достъпност. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта в Софийската математическа гимназия заедно с министъра на финансите Владислав Горанов.

Кметът Фандъкова подчерта, че всички нови автобуси, трамваи и тролеи имат рампи за хора с увреждания.

Шофьор на автобус в София отказа достъп на мъж в инвалидна количка (СНИМКИ)

"През последните три години модернизацията на градския транспорт е в пълна сила", посочи кметът. "Шофьорите обаче трябва да бъдат контролирани и всеки, който си позволи подобно отношение ще бъде тежко санкциониран", коментира тя по повод на скандалния случай, при който шофьор на автобус отказал да спусне рампата.

По повод протестите на граждани от жк "Младост 1" против застрояването на детска площадка във връзка, с които по настояване на ръководството на ГЕРБ районният кмет Цвета Авджиева подаде оставка, кметът Фандъкова съобщи, че изчаква проверките по случая. Те трябва да бъдат готови до края на седмицата.

Жителите на столичния квартал "Младост" продължават бунта си

"Поела съм ангажимент към хората в блоковете 19, 20 и 21, с които се срещнах да намерим възможността да не се строи върху тази детска площадка. Главният архитект има ангажимента да разгледа и останалите случаи, за които има сигнали от граждани", каза още столичният кмет.

Източник: БТА