/ снимка: Sofia Photo Agency
На концерта в новогодишната нощ в София няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво или неадекватно състояние, както и лица, носещи оръжие, пиротехника, летящи фенери, дронове, стъклени чаши, спиртни напитки, бутилки с капачки и други опасни предмети, застрашаващи обществения ред, живота и здравето на присъстващите. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община по повод Новогодишния концерт "Сцена под звездите" на площад "Княз Александър Първи" в София тази вечер.
 
Ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове. Екипи на СДВР, дирекция "Жандармерия" и общинска полиция и дирекция "Аварийна помощ и превенция" ще охраняват, контролират и регулират движението.

София посреща 2019 година с концерт под звездите
 
Същевременно заради концерта се въвежда специална организация на движението.
 
Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства до 18.00 ч. на 1 януари на площад "Княз Александър", на ул. "Дякон Игнатий" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Аксаков" и на ул. "Дякон Игнатий" от страната на градинката срещу ул. "Аксаков".
 
Забраната ще важи и за времето от 08.00 до 19.30 ч. на 31 декември за ул. "Кн. Александър I" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Съборна", с изключение на автомобилите ползващи "служебен абонамент" на пл. "Кн. Александър" и ул. "Дякон Игнатий". Между 8.00 ч. на 31 декември и 6.00 ч. на 1 януари забрана за престой и паркиране е въведена за паркинга между Национална художествена галерия и сградата на Народна събрание 2 и БНБ; на ул. "Г. Бенковски" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител"; на ул. "Аксаков" между ул. "Г. Бенковски" и ул. "Дякон Игнатий".

В новогодишната нощ: Стотици полицаи на крак и специални мерки за сигурност
 
От 14.00 ч. на 31 декември до 6.00 ч. на 1 януари се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на колите със специален режим по бул. "Цар Освободител" между площад "Независимост" и ул. "Г. С. Раковски"; по ул. "Аксаков" между ул. "Бенковски" и ул. "Дякон Игнатий"; по ул. "Георги Бенковски" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител"; по ул. "Княз Александър" между ул. "Съборна" и пл. "Княз Александър"; по ул. "Леге" между ул. "Съборна" и пл. "Атанас Буров".
БТА