Стотици полицаи в цялата страна на крак за посрещането на Нова година. Властите прилагат специални мерки за сигурност по площадите, където ще се проведат традиционните новогодишни концерти. Освен силите на реда, в готовност са и медицинските екипи от Спешна помощ, посочва NOVA.
 
Столичани и гостите на София могат да посрещнат новата 2019 г. с празничния концерт "Сцена под звездите". По традиция той ще се проведе на площад „Княз Александър I“. 400 полицаи ще се погрижат за реда и да не се стигне до инциденти в празничната нощ.

Какво ще е времето на Нова година?
 
Ще се следи за носенето на огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, както и за лица, които носят алкохол в стъклени бутилки. За всеки случай ще има и механизирана полицейска техника.
 
Метрото ще бъде денонощно. Нощните линии на градския транспорт също ще работят, но с друг маршрут.

Вече е забранено паркирането до вечерта на 1 януари в няколко централни зони - на платения паркинг точно на площада и на улица „Дякон Игнатий”. От утре следобед до рано сутринта в първия ден на 2019-а се забранява движението по няколко ключови централни улици близо до площад „Княз Александър I“.

Българинът вади все повече пари за фойерверки
 
Сигурността е от първа важност преди 1 януари в цялата страна.

В Пловдив със заповед на кмета е забранена продажбата и употребата на пиратки. В Стара Загора са предвидени повече полицаи навън в новогодишната нощ. Същото важи и за Велико Търново, където с безопасността на празника ще помагат и частните охранителни фирми в града. Повече полицаи ще има и в Добричко, защото от Румъния към Албена се очаква прилив на празнуващи.
nova.bg