Пореден банкомат беше взривен тази сутрин в столицата. Разбитото устройство се намира в кв. "Дружба". По непотвърдена информация откраднатата сума е около 70 000 лв.
 
По подобие на предните случаи отново са използвани бутилки със сгъстен въздух за взрива. От лятото досега бяха разбити близо 10 банкомата в София и областта.
 
Взривиха банкомат в София (ВИДЕО)

Както в повечето от предните случаи, сигналът за взрива е подаден малко след 3.00 ч. сутринта. Устройството е било поставено в помещение със свободен достъп в супермаркет в квартал "Дружба". За разбиването са използвани бутилки със сгъстен въздух.
 
Последният подобен случаи беше в края на декември м.г. в квартал "Люлин". Тогава извършителите не успяха да вземат пари от банкомата. Преди няколко дни МВР съобщи, че две млади момчета са били задържани за взривеното устройство преди Нова година. За останалите взривени банкомати обаче, задържани няма.
 
Отмъкнаха 50 бона от взривен банкомат в София (ВИДЕО)

След един от обирите в Пернишко, МВР организира мащабна спецакция за залавянето на трима от извършителите. Въпреки че в акцията участваха над 300 души, дронове, кучета и хеликоптер, тримата и до момента не са заловени.
 
Взривиха банкомат в Сапарева баня, има задържан (СНИМКИ)

Няколко дни след началото на операцията главният секретар на МВР Младен Маринов призова гражданите да имат търпение и обясни, че е въпрос на време извършителите на обирите да бъдат задържани. Два месеца по-късно обаче, никой от издирваните не е заловен.
БГНЕС