/ БГНЕС
Софийският градски съд наложи мярка задържане под стража за двамата 18-годишни младежи, които взривиха банкомат в София на 28 декември.

Според съда имало опасност лицата да извършват отново престъпление.

Двамата 18-годишни младежи бяха задържани за взривения в края на 2017 г. банкомат на булевард "Панчо Владигеров" в столичния квартал "Люлин". Устройството, поставено в помещение за свободно ползване, беше взривено около 3.30 ч. през нощта, но извършителите не успяха да откраднат пари, поради включване на алармата.

Взривиха банкомат в София (ВИДЕО)

Двамата задържани - Валентино Валентинов и Даниел Лулев заявиха пред съда, че съжаляват за стореното. Даниел каза, че изключително много съжалява за постъпката си и е съдействал на полицията. Той помоли съдията да не му налага най-тежката мярка, защото сега е 12 клас и ще има изпити.

Валентино каза почти същото, че безкрайно много съжалява за постъпката си и това е нещо, което никога отново няма да му мине през главата, след като вижда какви са последствията.

В началото на ноември: Взривиха банкомат в Сапарева баня, има задържан (СНИМКИ)

Задържаният заяви още, че не смята, че той и Даниел са опасни за обществото и са съдействали на полицията не само, за да имат чиста съвест, но и за да предотвратят подобни престъпления за в бъдеще.
 

БГНЕС


И двамата адвокати на задържаните поискаха по-слаба мярка за неотклонение, но съдията заяви, че счита, че двамата са съпричастни към извършването на двете престъпления - взрив на имущество и опит за кражба в тежки размери. Стойността на взривения банкомат е 27 000 лв., а сумата в него била 96 000 лв.

Съдията подчерта, че въпреки, че не е налице опасност, двамата да се укрият, е на лице опасност да извършат престъпление отново, независимо, че не са осъждани преди това.

Решението за мярката подлежи на обжалване.
БТА, БГНЕС