Охранител на частен обект уби по невнимание възрастен мъж
Охранител на частен обект уби по невнимание възрастен мъж / снимка: Impact Press Group, архив
Охранител на частен обект уби по невнимание възрастен мъж
63214
Охранител на частен обект уби по невнимание възрастен мъж
  • Охранител на частен обект уби по невнимание възрастен мъж

Възрастен мъж почина в болница след като е бил прострелян по невнимание от охранител на частен обект в София. При инцидента 36-годишният гард на частна фирма е преследвал и стрелял по крадец. Куршумите обаче пронизват 71-годишния Николай Кисов, който по това време по случайност се разхожда в района. По-късно мъжът умира в болница.

От полицията не съобщиха за инцидента, но потвърдиха, че има такъв случай.

Трагичният инцидент се разиграва в следобедните часове в петък, въпреки това случаят не попада в информационния бюлетин МВР сред останалите инциденти и полицейски реализации от деня в столицата. От СДВР отказаха да дадат подробности с аргумента, че по случая е образувано досъдебно производство.

Въпреки това обаче стана ясно, че около 17.00 ч. в петък в столичния квартал „Зона Б-5” 36-годишният охранител на частна фирма за метални конструкции погва крадец. Гардът стрелял със законно притежаваното си оръжие. По неясни до момента причини обаче под изстрелите попаднал случайно преминаващият в района заедно със съпругата си 71-годишен Николай Кисов.

Възрастният мъж е откаран в „Пирогов”, където издъхнал. Охранителят е останал на мястото на инцидента и е съдействал на разследващите. Той е бил арестуван за 72 часа и му е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост. Няма информация крадецът да е заловен.