Общо 181 снегопочистващи машини са работили във всички райони на Столична община

Обработени са приоритетно всички трасета на градския транспорт

/ БГНЕС
Обработени са приоритетно всички трасета на градския транспорт
Общо 181 снегопочистващи машини са работили във всички райони на Столична община. Работата продължава и към момента. Направени са цялостни обработки със смеси срещу заледяване, както и почистване на снежна маса в някои квартали поради по-обилния снеговалеж.

Обработени са приоритетно всички трасета на градския транспорт, общинските пътища, Южната дъга на Околовръстен път и основни улици в райони. Снегопочистваща техника започва обработки и в някои вътрешно-квартални улици, съобщава пресцентърът на Столична община. В планината Витоша са извършени опесъчаване и бутане на снежна маса на пътищата Бояна - Златни мостове и Драгалевци - Алеко.

Към момента навсякъде градският транспорт се движи по обичайните се маршрути. Започва и почистването на спирки и подходи към подлезите и тротоари.

Екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" извършват обходи на терен и заедно със Столичен инспекторат следят обстановката. В Кризисните центрове за хора, останали без дом, са настанени общо 160 души. Във връзка с ниските температури е осигурен постоянен режим на работа. Гражданите могат да подават сигнали на тел. 070017310 или на 112.

Днес температурите остават отрицателни. Напомняме на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и съобразена скорост. Собствениците на сгради да почистят местата, пред съответните имоти.