/ Sofia Photo Agency, архив
Считано от 1 януари 2018 г. до 30 юни 2018 г. "Център за градска мобилност"-ЕАД експериментално ще въведе някои промени в експлоатацията на основни линии от масовия градски транспорт. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
 
Промените ще бъдат въведени, както следва:
 
Автобусна линия №27 с удължен маршрут: от бул. "Рожен" през пътен възел "Надежда" до кръстовището с ул. "Скопие" и бул. "Кн. Мария Луиза", продължава по южния локал на бул. "Кн. Мария Луиза", надясно по бул. "Ген. Николай Г. Столетов", надясно по ул. "Подполковник Калитин", надясно по ул. "Скопие", по бул. "Рожен" и по маршрута си, двупосочно.
 
Кога електронният билет ще замени хартиения в столичния транспорт?

Автобусна линия № 384 ще се движи по различен маршрут: от летище "София Терминал 2", ул. "Продан Таракчиев", бул. "Христофор Колумб", наляво по бул. "Проф. Цветан Лазаров", надясно по бул. "Копенхаген", наляво по ул. "Обиколна" и по маршрута до обръщалото в жк "Дружба 2".
 
Автобусна линия № 184 ще се отдели от линия № 84. Линия № 84 ще остане да се движи по действащия маршрут, а линия № 184 ще бъде с маршрут: от ул. "Ген. Гурко" по маршрута на автобусна линия № 84 до кръстовище бул. "Христофор Колумб" - ул. "Мими Балканска", наляво по ул. "Мими Балканска" и бул. "Брюксел" до летище "София Терминал 1", обратно по бул. "Брюксел", ул. "Мими Балканска", ул. "Продан Таракчиев", летище "София Терминал 2", обратно по маршрута до кръстовище ул. "Продан Таракчиев" - бул. "Христофор Колумб" и наляво по бул. "Христофор Колумб" по маршрута на автобусна линия № 84 до ул. "Ген. Гурко".
 
Светещи зебри с датчици във Варна, в София на фокус са трамваите

Автобусни линии №№ 111 и 260 - с променен маршрут (само в посока бул. "Цар Борис III"): от спирка с код 2050 "Ул. Монтевидео", разположена на бул. "Никола Петков", автобусите да се движат в локалното платно на булеварда в участъка от ул. "Букет" до изхода от локалното платно срещу ул. "Паскал Тодоров" и по централното пътно платно по маршрутите си, като обслужващата спирка е изместената такава с код 0350 "Бул. Никола Петков" от централното в локалното платно срещу съществуващото положение при осигурена поддръжка на промененото трасе за МГТ при есенно-зимната експлоатация;
 
Автобусни линии с номера 58 и 59 ще се движи с променен брой автобуси, а автобусни линии 12, 117 и 119 - с променени разписания.