/ БГНЕС
В началото на юли започва ремонт по бул. „Васил Левски” в близост до ул. „Граф Игнатиев”. Движението няма да бъде ограничено, но ще бъде затруднено и заради изграждане на подлез към входа на предстоящата метростанция на „Патриарх Евтимий“. Ремонтът по булеварда ще протече приблизително 40 дни – по 20 в платно. Това обясни заместник-кметът по транспорта – Евгени Крусев.
 
От Общината са в процес на изграждане на план за планирания ремонт на бул. „Васил Левски“, където се пресича с ул. „Граф Игнатиев“.

Започна мащабният ремонт на улица „Граф Игнатиев” (СНИМКИ)
 

Евгени Крусев обясни, че предизвикателство ще е съвместяването на работата по двата обекта:
 
„Основното предизвикателство е свързано със стиковането между ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, съответно релсите, които трябва да се подменят в рамките на самото кръстовище и преасфалтирането на отсечката към Ректората и изграждането на подлез към метростанцията, която се изгражда в близост до кръстовището. Така че там на практика ще има три обекта, които ще се съвместят. Съответно движението ще бъде затруднено, за което се извиняваме и молим за разбираме“, посочи той.
 
Ще направим всички необходимо да приключим максимално бързо, обеща заместник-кметът по транспорта.

Вижте промените в движението заради ремонта на „Граф Игнатиев“
 
Той допълни, че по улица „Граф Игнатиев” ремонтът върви по график. Софийска вода вече е сменила инсталацията и трамвайните релси в първия затворен участък вече са демонтирани.
 
Следващата отсечка, която ще бъде затворена ще е между булевардите „Георги Раковски” и „Васил Левски”.

Тежък ремонтен сезон в София - вижте къде (ВИДЕО)
 

Паралелно текат и текущите ремонти из столичните квартали. Един от тях на улица „Гюешово“ в район „Възраждане”, където вече е изграден нов тротоар и предстои преасфалтиране.