НДК отваря врати за посетители в понеделник. Всеки, който желае, може да се запознае със залите, в които се проведоха срещи и събития от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС. Българското европредседателство завършва в края на юни, а от началото му досега НДК е посрещнал 17 000 делегати и 186 събития.
 
По време на обиколката всеки един гост ще може да разгледа залите 7 и 9, както и зала 3, където на 17 май се състоя Срещата на върха ЕС-Западни Балкани. НДК отваря врати точно в 9.00 ч., когато могат да влязат първите посетители, а последната група ще влезе в 16.00 ч. Обиколките ще продължават по 45 минути и ще завършват във фоайето на НДК, където на разположение на гостите ще са информационните материали на Българското председателство, Съвета на ЕС и Европейската комисия.
 

БГНЕС


Посетителите ще могат да се включат и в знаковите за всяко председателство "семейни снимки". В тях ще могат да участват всички желаещи. Снимките ще бъдат публикувани в галерия на сайта на Българското председателство, както подобава за всички срещи на високо ниво. Събитието е публично и ако някой не желае да бъде сниман или снимките да се публикуват, трябва да информира изрично своя гид преди началото на обиколката.
 

БГНЕС


Гидове на групите ще бъдат служители на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС, които от първо лице ще разказват за събитията и ще могат да отговарят на въпроси и за организацията на историческата за България Среща на върха ЕС-Западни Балкани.

По време на обиколката хората ще се запознаят и с някои от произведенията на изкуството, изработени специално за интериора на НДК, неизменна част от атмосферата на политическите срещи.
 

БГНЕС


При влизането си от вход А4 /откъм пилоните, с надпис "Делегати"/ всички посетители ще преминават през проверка за сигурност, задължителна за всяко събитие от Българското председателство. За да преминете по-бързо, не носете остри и опасни предмети, обемни раници, багажи или храна, съветват от министерството за Българското европредседателсто. Гардеробът на Зала 1 ще бъде на разположение на посетителите.

От ведомството съветват още хората да ползват градския транспорт, за да се избегнат затруднения с намирането на места за паркиране.