/ iStock/Getty Images
Той бил завързан от тях и му е нанесен побой
Младежи отлякоха млад мъж и поискаха пари от майка му, съобщиха от полицията.

Задържаха четирима души, отвлекли и пребили мъж в Благоевградско

На 5 януари постъпил сигнал от 21-годишен жител на село Реброво, че за времето от 4:00 до 13:00 часа на 1 януари в къща в Своге, чрез употреба на сила и заплашване, е бил противозаконно лишен от свобода.

В хода на предприетите първоначални действия по разследването е изяснено, че пострадалият е празнувал настъпването на новата година в компанията на други младежи. Към 4 часа сутринта бил завързан от тях и му бил нанесен побой.

Последвало телефонно обаждане до майката на потърпевшия, при което един от извършителите се представил за кредитор и изискал от жената определена парична сума, дължима според него от сина ѝ, която да предаде в района на жп гарата.

Предадоха на съд обвиняеми за изнудване

След получаването на парите, младият мъж бил освободен. Според заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза му е била причинена лека телесна повреда.

В условията на неотложност криминалистите извършили претърсване на въпросния адрес, където иззели веществени доказателства, съотносими към извършеното престъпно деяние.

Четиримата 19-годишни младежи, които са били в къщата по време на деянието, са задържани за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, а действията по пълното му документиране продължават под наблюдението на Районна прокуратура-Своге.