/ БГНЕС
След ремонта бул. „Васил Левски“ ще е с бус ленти и по-малко платна за автомобили
Лошото време бави ремонтите в София
98382
Лошото време бави ремонтите в София
  • Лошото време бави ремонтите в София
Ремонтите на едни от основните булеварди в София се бавят. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Той обясни, че основната цел на общината е ремонтите да бъдат завършени до 15 септември, но някои от тях като този на ул. "Граф Игнатиев" например няма да бъдат приключени до края на октомври.
 
В същото време по бул. "Васил Левски" се изгражда бус лента и от двете страни на платното. По думите на Крусев целта е тролейбусите и автобусите да могат да преминават по-бързо. Той обясни, че една от основните мерки срещу очакваните задръствания по булеварда със стеснени платна за движение е това градският транспорт да бъде една по-атрактивна алтернатива за столичаните и да ги накара да слязат от автомобилите си.
 

БГНЕС


След като вчера кмета на София Йорданка Фандъкова спомена, че някои от ремонтите в столицата се забавят с два-три дни, днес зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев сподели, че те се бавят с около пет дни. Някои от ремонтите са към своя край, но лошото време не позволяват те да бъдат завършени.
 
Заради ремонта на бул. "Васил Левски" движението временно се променя

Крусев обясни, че приоритет на общината все пак е качественото изграждане на булевардите, така че е нормално да има забавяния и те ще бъдат колкото е необходимо. "Забавянията са средно около пет дни на база на валежите, които се случват по няколко пъти на ден. При хубаво време строителите имат мобилизация да наваксат това изоставане", поясни той.
 

БГНЕС


Крусев увери, че общината има за цел да приключи ремонтите до 15 септември. Въпреки това някои отсечки, като ул. "Граф Игнатиев" например, ще бъдат отворени чак в края на октомври. "Движението между "Витошка" и "Ангел Кънчев" е възстановено. Работи се между "Ангел Кънчев" и площад "Славейков", полага се релсов път. Някой от обектите със сигурност ще продължат и след 15 септември, но те няма да се усетят чувствително в движението", коментира зам.-кметът.
 
Ремонтът по бул. „Васил Левски” започна през юли

Междувременно по бул. "Васил Левски" се изгражда бус лента от двете страни на платното.
 

БГНЕС


Очаква се движението по бул. "Васил Левски" да бъде пуснато още през уикенда. Това обаче ще се случи само ако времето е хубаво и успеят да завършат ремонта. Крусев обясни, че предстои да се преработят бус лентите по бул. "Цариградско шосе", бул. "Сливница" и бул. "Данаил Николаев". Нова бус лента се предвижда да бъде изградена и на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - в отсечката между булевардите "Черни връх" и "Драган Цанков".
 
Нови промени на движението в София заради ремонта на "Граф Игнатиев"

Според Крусев бус лентите ще предотвратят закъсненията на градския транспорт. А за очакваните задръствания по бул. "Васил Левски", предвид стесненото трасе зам.-кметът обясни, че са взети мерки, като повишаване на атрактивността на градския транспорт за столичаните.
 

БГНЕС


Междувременно по бул. "Константин Величков" се изгражда първото скоростно трасе за трамваите, което ще бъде обградено с бетонни плочи. Вече са направени перони на спирката "Парк Петър и Павел". Предстои такива да бъдат изградени и в отсечката между бул. "Тодор Александров" и бул. "Александър Стамболийски", където спирките ще бъдат преместени и трамваите и автобусите ще спират на едно и също място.