/ БГНЕС, архив
Променят движението по ул. „6-ти септември“. Това се налага заради реализацията на проект за „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в централна градска част - зона 2“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
 
До 9 август се забранява влизането на автомобили по ул. „6-ти септември” в участъка от ул. „Граф Игнатиев” до ул. „Ген. Паренсов”, както и през кръстовището ул. „Граф Игнатиев” - ул. „6-ти септември”.

Във връзка с ремонта движението в участъка от ул. „Хан Крум“ до ул. „Граф Игнатиев” става двупосочно. За времето на строително-ремонтните дейности ще бъдат закрити местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент по ул. „6-ти септември” от ул. „Ген. Паренсов” до ул. „Граф Игнатиев”.

До 15 август пък се забранява влизането на автомобили по ул. „Граф Игнатиев”, в участъка от ул. „Георги Раковски” до ул. „6-ти септември”.
От този петък до 30.09.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Граф Игнатиев”, в участъка от ул. „6-ти септември” до ул. „Цар Шишман”.

От 10.08.2018 г. до 31.08.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Георги Раковски”, в участъка от ул. „Хан Крум” до ул. „Ген. Гурко”, като се осигури преминаването на автомобили през кръстовище ул. „Георги Раковски” - ул. „Стефан Караджа”. В участъка се закриват местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”.

От 10.08.2018 г. до края на август се променя маршрутът и на тролейбусна линия № 9. Тя ще се движи от пл. „Сточна гара“ по бул. „Васил Левски“ до кино „Одеон“ и от там по маршрута си до жк „Борово“. В обратната посока ще се движи по бул. „Васил Левски“, а не по „Г.С. Раковски“.