Информация за безплатен градски транспорт в столицата през август и септември зарадва гражданите. Новината обаче се оказа фалшива.
 
По спирките на обществения транспорт в София се появи съобщение, че Столична община обяви кампания "Чиста София", която включва безплатно возене в градския транспорт. "Целта е да се насърчи намаляването на автомобилите, трафикът и съответно пречистването на въздуха", пише в разлепените съобщения.
 
На постерите също е уточнено, че безтаксовият транспорт се поема от местните данъци и такси и "представлява скромен процент от бюджета на общината, който представлява 2.2 млрд. лева".
 

netinfo


От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) побързаха да съобщят, че разпространяваната информация е фалшива. "Няма решение на Центъра за градска мобилност или на Столичната община за подобна мярка, нито каквито и да е обстоятелства, които да налагат нейното въвеждане", уточниха от службата.
 
Центърът за градска мобилност напомня на пътниците в обществения транспорт, че са длъжни да имат редовен превозен документ.

Остава загадка кой е автор на лъжливите съобщения.