Граждани недоволстват: Не може паркиране за час да струва колкото два хляба
Граждани недоволстват: Не може паркиране за час да струва колкото два хляба / снимка: БГНЕС
Гражданско движение: Не може паркиране за час да струва колкото два хляба
56188
Гражданско движение: Не може паркиране за час да струва колкото два хляба
  • Гражданско движение: Не може паркиране за час да струва колкото два хляба

Гражданско движение ДНЕС отново се обяви против новите цени за паркиране в центъра на София. Негови представители заявиха, че е абсурдно цената на един час паркиране да е колкото на два хляба. Към организацията ДНЕС се присъединиха и известните музиканти Силвия Кацарова и Дичо, които също заклеймиха решението на Столична община да вдигне цените за паркиране в Синята зона.

От гражданско движение ДНЕС обясниха, че ефективен диалог с общината липсва. Наредбата за паркирането е дискриминационна и не решава въпроса с липсата на паркоместа и големия трафик в центъра, заяви Галя Николова. „С новите цени хората вече се чудят какво по-напред да плащат - дали ток, дали да си купят хляб. Просто е недопустимо за един час спиране да се плаща колкото за два хляба”, коментира тя.

Беше поставен и въпроса с винетните стикери за живеещите в центъра, които им дават право да паркират в синята и зелена зони. Те обаче струват стотици левове на година, особено когато едно семейство има повече от една кола. Тези нови правила бяха остро разкритикувани от певицата Силвия Кацарова, а музикантът Дичо разказа какво е едно от малките възможни решения на проблема.

„И вместо българският гражданин да има вече бюджет за духовното израстване на семейството - да ходят на театър, на кино, да посещават изложби, те трябва да дадат такава огромна сума. Смятайте такъв бюджет от 500-600 лева от всяко семейство, дадено за година за нещо, което вече не ми го побира ума”, каза популярната певица.

„Няма да мърдам от село. Ще си седя на село, там паяци няма”, лаконично заяви Дичо.

От ДНЕС предупредиха, че ако Столична община не се съгласи да промени настоящата наредба до края на седмицата може да последват и протестни действия.