/ Столична община
"Движението по новоизградения участък от ул. "Николай Коперник" в район Сланина ще бъде възстановено във вторник - 17 август". Това съобщи по време на проверка кметът на София Йорданка Фандъкова.

Пускат движението по ул. „Николай Коперник“ в София

В проверката участваха и заместник-кметът по строителство д-р инж. Ангел Джоргов и кметът на района Георги Илиев, съобщиха от Столична община. Изпълнението на ул. “Коперник“, от бул. „Шипченски проход“ до бул. „Гео Милев“, е на финала.

Извършена е цялостна реконструкция - инженерни мрежи (топлопреносна мрежа, водопровод, канализация и отводняване), ново улично осветление, пътна част и квартален паркинг.



"След 17 август ще продължи работа по малък участък от тротоарите, а през есента, когато времето позволи, ще се засадят нови 25 дървета", каза също кметът Фандъкова.

Столична община

Реконструкцията на ул. „Николай Коперник“ започна в средата на май, а миналата година бе реконструиран първият участък от улицита - от ул. “Шипченски проход“ до локалното на бул. “Цариградско шосе“.

'Изграден е паркинг в близост до кръстовището на ул. „Николай Коперник“ с ул. „Гео Милев“. Обособени са около 70 паркоместа", каза кметът на Слатина. Успоредно със строителството на настоящия етап се работи по проекта за следващия трети етап", посочи също кметът Фандъкова.

Започва ремонтът на ул. „Николай Коперник“, спират движението на коли

Това е участък от ул. „Гео Милев“ до ул. „Иван Щерев“, който ще бъде реконструиран през следващата година. Фандъкова съобщи, че вчера е получено дългоочакваното писмо от МРРБ за ул.“Ив.Шишман“, където сега работят „Софийска вода“ и „Топлофикация“, за да може да обявим процедурата за довършване на пътните работи по обекта.

Столична община

Предвижда се да бъде положена временна настилка, за зимния период и след това очаквам до края на годината да има избран изпълнител за улиците и през новия строителен сезон да започне работа по пътната част.

Очаквам в началото на септември да приключи изпълнението на северното платно на бул. “Токодр Каблешков“, каза също кметът на София. "Продължава работа и по ул. “Първа българска армия“. Основните ремонти се предвижда да приключат до средата на септември", посочи също столичния кмет.