/ iStock/Getty Images
В края на следващата седмица движението ще бъде възстановено
"В края на следващата седмица ще възстановим движението на автомобилите и градския транспорт по ул. "Николай Коперник". Това съобщи пред журналисти зам.-кметът на Столичната община Ангел Джоргов, който провери строителните дейности на ул. "Николай Коперник".

Реконструкцията започна през май и обхваща отсечка от бул. "Шипченски проход" до ул. "Гео Милев". Строителните дейности включват подмяна на инженерните мрежи, изграждане на ново осветление, тротоари и пътни платна.

Започва ремонтът на ул. „Николай Коперник“, спират движението на коли

"До средата на другата седмица, започваме с асфалтовите работи. Няколко дни ни трябват за поставяне на хоризонтална сигнализация и маркировка, посочи Джоргов. Имаме много добра стиковка със строителите, надзора и районната администрация", подчерта зам.-кметът. Той каза, че към края на другата седмица, най-късно в началото на по-следващата движението ще бъде пуснато.

"Изградени са нови канали и водопроводи, както и топлопроводите, поставено е изцяло ново улично осветление. Завършени са в голяма степен и тротоарите с настилки от унипаваж. През последните няколко години улицата беше в много лошо състояние", допълни Джоргов.

Той припомни, че през миналата година беше извършен първия етап от ремонта на ул. "Николай Коперник" от бул. "Цариградско шосе" до бул. "Шипченски проход". Сега се работи от бул. "Шипченски проход" до ул. "Гео Милев".

"Предстои да започне и третият етап на проекта от ул. "Гео Милев" в посока зала Фестивална. Надявам се, че през следващата година ремонтът ще се случи", каза още зам.-кметът Джоргов.
БТА