Всички гимнастички от ансамбъла по художествена гимнастика, които зарадваха България с олимпийска титла, както и техните треньори - Весела Димитрова и Михаела Маевска и председателят на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илияна Раева ще получат званието "Почетен гражданин на София".

Златен ансамбъл: Трета титла за България в Токио (СНИМКИ)

Това предлага кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столична община. По думите на кмета - "Това е знак на огромна благодарност за радостта, която ни донесоха. Те доказаха силата на труда и показаха на всички ни как се постигат успехи - с упорит труд и екипна работа.

Gulliver/Getty Images

Те ни накараха да се чувстваме една общност и заслужават това отличие“. Званието „Почетен гражданин на София“ се гласува от Столичният общински съвет. На наградените се връчва Почетен знак с лента, която е с цвета на знамето на Столичната община.

Политици отправиха поздравления към грациите ни

Българският ансамбъл по художествена гимнастика получи златен медал от Олимпийските игри в Токио. За първи път в историята на художествената ни гимнастика олимпийското злато е за момичетата от ансамбъла.