Две столични училища възстановяват занятия, 25 остават във ваканция
Две столични училища възстановяват занятия, 25 остават във ваканция / снимка: БГНЕС

Две училища в София, в които вчера нямаше учебни занятия, от днес възстановяват учебния процес. От днес ще учат учениците в 175 ОУ в район "Връбница" и 157 СОУ в район "Слатина". Няма да има часове заради ниските температури в класните стаи 25 училища в София.

В 28 СОУ в район "Красна поляна" няма да имат учебни занятия само децата от първи до четвърти клас.

До 13 януари няма да има учебни занятия и в 46 ОУ във "Възраждане", а само днес няма да учат в 107 СОУ в "Лозенец".

Заради смяна на дограмата на сградата няма да има часове и в 199 ОУ в район "Подуяне".

Децата от детска градина номер 58 в район "Кремиковци" са разпределени в други детски градини от началото на отоплителния сезон поради невъзможността на инсталацията в сградата да поеме мощността и на отоплителните уреди.

Всички училища, болници и здравни заведения, детски градини, ясли и социални домове в столицата, които получават синьо гориво директно от „Софиягаз", а не от местните топлофикации, са на топло при пълен комфорт. Природният газ за тях не е прекъсван нито за миг от началото на кризата до днес.

По силата на Наредба №10, при липсата на достатъчно газ, компаниите осигуряват със синьо гориво потребителите си по категории – първо се захранват здравните заведения, детските градини, училищата и заведенията за социални услуги, както и битовите клиенти, а последно – промишлените предприятия.