/ БГНЕС
Дават безвъзмездно част от паркинга пред стадион „Васил Левски“ на спортното министерство
100094
Дават безвъзмездно част от паркинга пред стадион „Васил Левски“ на спортното министерство
  • Дават безвъзмездно част от паркинга пред стадион „Васил Левски“ на спортното министерство
Част от паркинга пред Стадион „Васил Левски“ ще бъде прехвърлен безвъзмездно за срок от 5 години на Министерството на спорта. Това реши Столичният общински съвет на вчерашното си заседание.
 
Така казус с 10-годишна история, касаещ част от паркинга около Националния стадион, ще бъде разрешен. То касае бъзвъзмезното отдаване на част от пространството около стадиона на Министерството на спорта.
 
За коя част става дума и как ще се използва тя, чуйте в звуковия файл Анатоли Илиев, заместник-председател на спортната комисия в съвета.
 
Вчра беше утвърдена и план сметката за чистота на Столичната община за следващата година. Средствата там са 206 млн. лева, като част от тях ще отидат за по-често миене на улиците, стана ясно от думите на Лорита Радева, председател на екокомисията.
 
През следващата година улиците в града ще се мият 24 пъти с дюзи и 4 пъти основно, а по трасета на градския транспорт ще се мие само с машини.

Таксата за битовите отпадъци през следващата година остава без промяна.
 
Съветниците решиха още четирите експериментални линии на нощния градски транспорт да се запазят и през следващата година, както и автобусите до Витоша да тръгват само от Хладилника.

Беше подкрепена и идеята София да бъде домакин на младежки олимпийски игри през 2024 г.