БСП-София реди листите
БСП-София реди листите / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Софийската организация на БСП ще подреди днес листите в трите столични избирателни района от второто място нататък. Водачите ще бъдат утвърдени от Националния съвет на партията през следващата седмица.

В началото на конференцията председателят на БСП-София Калоян Паргов направи анализ на политическата обстановка в страната, както и на събитията през последната година. Той отбеляза, че с мандата на БСП са направени немалко неща, но най-важно е да се даде отговор на въпроса къде сбъркахме? Паргов коментира, че един от основните проблеми е, че в обществото е останало впечатление за задкулисна политика, а единственият начин да се преодолее това е една ясна, отговорна и открита политика и действия.

Паргов направи и кратък анализ на изборите за Европейски парламент, които по думите му са показали един протестен и наказателен вот. Той засегна темата и за коалиционния партньор на партията - ДПС. Според него, за да постигне успех на изборите през октомври БСП трябва да покаже, че е самостоятелна и необвързана и няма зависимости от ДПС, а също така и да се опровергае митът, че когато социалистите са на власт, винаги се стига до финансов колапс.

Според Паргов в редиците на БСП трябва да има безспорни експерти, с качества на държавници.

БСПСофия реди листите
netinfo

За първото място в 23-ти избирателен район са номинирани лидерът на БСП Михаил Миков, бившият дългогодишен шеф на столичните социалисти Румен Овчаров, наследничката му и бивш зам.-министър на икономиката Анна Янева, както и досегашните депутати Румен Гечев, Жельо Бойчев и Страхил Ангелов.

С шансове за водачеството на листата в 24-ти район е актьорът и любимец на партията Стефан Данаилов, който е номиниран заедно с бившия външен министър Кристиан Вигенин и досегашните депутати Таско Ерменков, Корнелия Нинова, Борис Цветков, Георги Свиленски.

Очаква се номинираните за първото място в листите да намерят избираеми позиции в тях.

Подредбата ще бъде с тайно гласуване от делегатите на градската конференция на БСП-София.

БСПСофия реди листите
netinfo