Бисквити с изтекъл срок на годност раздали в няколко столични училища, съобщава NOVA. В петък сутрин родители сигнализирали директора на столичното 39-о училище, че на децата им в четвъртък са били раздадени бисквити, които обаче се оказали с два етикета.

Екоинспектори на крак заради химически вещества в изоставено училище
 
След като ги разлепили се оказало, че всъщност срокът на безплатните закуски е изтекъл в началото на септември. Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) е направила проверка, която потвърдила сведенията, подадени от родители. Според експертите най-вероятно става дума за манипулация с етикети и сладкишите няма как да застрашат здравето на децата, които са ги консумирали.
 
Общо поръчаните бисквити били 400 пакета, а фирмата, която отговаря за стола в 39-то училище, обслужва още две училища в София. Оттам са сигнализирали за същия проблем.

Не храната е причинила неразположението на децата от „зеленото училище" в Хисаря
 
Според БАБХ виновните за случилото се са фирмата дистрибутор и компанията, която стопанисва стола в 39-о училище. Те ще получат актове още в понеделник.
 
Очаква се становището и на фирмата, която е произвела бисквитите. Тя трябва да каже какъв е бил на практика срокът на годност.
nova.bg