/ iStock/Getty Images
„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „Връх Острокап“ в с. Лозен се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 19.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Иван Пешев“, ул. „Караджин“, ул. „Полуврак“, ул. „Васил Левски“, ул. „Прогоно“, ул. „Суходол“ и ул. „Могила“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Полуврак“ ъгъла с ул. „Васил Левски“.

Във връзка с подмяна на пожарен хидрант на ул. „Мургана“ във вилна зона „Малинова долина - Герена“ се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 19.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Башлийски езера“ от ул. „Соколна“ до ул. „Върла река“, ул. „Мургана“ и ул. „Арапица“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Соколна“ ъгъла с ул. „Башлийски езера“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.